Üdvözöljük a Windows ViCA applikáció weboldalán!

Amennyiben Ön Windows 10-es operációs rendszeren szeretné használni a ViCA applikációt, kérjük keresse fel a Microsoft Store-t, és onnan töltse le készülékére a ViCA alkalmazást.

Amennyiben az Ön számítógépén Windows 7, Windows 8 vagy Windows 8.1 operációs rendszer fut, erről az oldalról tudja letölteni és telepíteni a megfelelő ViCA alkalmazást.

A ViCA egy új, innovatív személyi hitelesítő alkalmazás, mellyel biztonságosan tudja igénybe venni bankja internet banking szolgáltatásait. Segítségével be tud jelentkezni az internet banking szolgáltatásba, valamint alá tudja vele írni a megbízásait, tranzakcióit. A ViCA alkalmazás segítségével megakadályozhatja, hogy csalók megszerezzék belépési adatait vagy ellopják az Ön pénzét..

A ViCA alkalmazás nem használható önállóan internet bankoláshoz, meglévő internet banking szolgáltatás szükséges hozzá! A szolgáltatás igénybevételének módjáról és feltételeiről kérjük érdeklődjön a számlavezető pénzintézeténél!

A ViCA alkalmazást jelenleg az alábbi pénzintézeti szolgáltatásokhoz lehet igénybe venni:

 

 • K&H Bank Electra rendszere
 • UniCredit Bank Spectra/SpectraNet rendszere
 • Commerzbank Electra rendszere
 • Raiffeisen Bank Electra rendszere
 • Giro Electra rendszere
 • A ViCA applikáció letöltése

  Ha Önnek 32 bites Windows fut a gépén, akkor a ViCA elindításához az alábbi gombra kattintva töltse le és futtassa a telepítőkészletet

   

  Az alkalmazás használatához a gépén a .NET Framework 3.5 SP1 telepítése szükséges. Ezt a Windows operációs rendszere a telepítésekor biztosította a számítógépén. Amennyiben valamilyen oknál fogva a Windows mégsem képes futtatni az alkalmazást, a fenti telepítés elindításával a szükséges komponens is felkerül a gépére.

  A ViCA applikáció letöltése

  Ha Önnek 64 bites Windows fut a gépén, akkor a ViCA elindításához az alábbi gombra kattintva töltse le és futtassa a telepítőkészletet

   

  Az alkalmazás használatához a gépén a .NET Framework 3.5 SP1 telepítése szükséges. Ezt a Windows operációs rendszere a telepítésekor biztosította a számítógépén. Amennyiben valamilyen oknál fogva a Windows mégsem képes futtatni az alkalmazást, a fenti telepítés elindításával a szükséges komponens is felkerül a gépére.

  Verziótörténet

  ViCA 2.0.0.29
 • Giro Electra rendszere bevezetésre került

 • ViCA 2.0.0.26
 • Raiffeisen Bank Electra rendszere bevezetésre került

 • ViCA 2.0.0.18
 • Biztonsági javítások

 • ViCA 2.0.0.17
 • Commerzbank Electra rendszere bevezetésre került, biztonsági javítások történtek, az applikáció német nyelven is használható.

 • ViCA 2.0.0.16
 • Biztonsági javítások

 • ViCA 2.0.0.0
 • A ViCA 2.0.0.0-ás verziójában megújultak a felhasználó felületek és új funkciók segítik az alkalmazás használatát. Biztonsági fejlesztések kerültek a programba, illetve lehetőség van a korábban rögzített ViCA jelszó módosítására is.
 • Technikai kérdések és válaszok


  Milyen Windows operációs rendszeren fut a ViCA?

  A ViCA Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10 operációs rendszereken fut. A Windows 10-es applikációt a Microsoft Store-ból tudja letölteni. A korábbi - itt felsorolt - Windows operációs rendszerekre pedig erről az oldalról tudja telepíteni az applikációját, a fenti gombokra kattintva. A felsorolt verzióknál korábbi Windows-okat biztonsági okokból nem támogatjuk (a korábbi Windows verziókat a Microsoft sem supportálja, nem kapnak biztonsági javításokat. Javasoljuk mihamarabb frissítse vagy cserélje le régi Windows-át egy támogatott és biztonságos verzióra.).

  Windows 10-es operációs rendszerem van, hogyan kell a ViCA-t telepítenem?

  Amennyiben az Ön gépén Windows 10-es operációs rendszer fut, akkor nem erről az oldalról kell a ViCA-t telepítenie, hanem a Microsoft hivatalos Store-jából, ahonnan ingyenesen, regisztráció nélkül is letölthető. Kérjük keresse fel ezt a linket.

  Melyik ViCA verziót kell telepítenem, a 32 bitest vagy a 64 bitest? Hogyan tudom megállapítani, hogy a gépemen 32 bites vagy 64 bites Windows fut?

  Amennyiben Windows10-et használ, ezt a döntést a Store-ra bízhatja, nem kell választania, a Store és a Windows automatikusan elintézi ezt a feladatot, és telepíti az applikáció futásához szükséges összetevőket, és az applikáció megfelelő verzióját. Amennyiben régebbi Windows-t használ, fontos, hogy az Ön operációs rendszerének megfelelő ViCA applikációt telepítse. A nem megfelelő verzió nem, vagy nem jól fog futni a gépén. Ezen az oldalon talál hivatalos útmutatást arról, hogy hogyan lehet megállapítani, hogy a Windows operációs rendszere 32 vagy 64 bites-e.

  Az applikáció indulásnál megkérdezi, hogy akarom-e frissíteni. Mit tegyek?

  A ViCA alkalmazás idővel folyamatosan fejlődik, új funkciók, biztonsági fejlesztések, hibajavítások, illetve új bankok kerülnek az alkalmazásba, ezért időről-időre újabb verzióját publikáljuk. Mind az Ön, mind a bankok érdeke is az, hogy az alkalmazásnak mindig a lefrissebb verzióját használják, hiszen ez szolgálja leginkább az Ön kényelmét, és a biztonságos ügyintézést. Éppen ezért az alkalmazás minden indulásnál frissíti önmagát. Amennyiben az alkalmazás rákérdez, hogy szeretné-e, hogy frissüljön, kérjük mindig engedélyezze. Az alkalmazás verziószámát egyébként a Súgó menüpontban mindig megtekintheti.

  Az applikáció már telepítésnél, vagy indulásnál hibát üzen, és nem indul el. Mit tegyek?

  Ilyenkor egy kis ablak jelenik meg, melyben arról tájékozódhat, hogy nem sikerült a telepítés vagy futtatás, és egy "Részletek" vagy "Details" gombra kattintva egy rendszerlogot talál. Ilyen esetben javasoljuk, hogy a logot csatolva keresse meg bankjának helpdesk-jét. Két gyakori oka van az ilyen szintű problémának:

  • A ViCA 64 bites verzióját telepítette/próbálja telepíteni egy 32 bites Windowsra. Ilyen esetben ezt vagy ehhez hasonló hibaleírást talál a logban: "Deployment manifest identity contains missing or unsupported processor architecture." A megoldás ilyen esetben a megfelelő, az operációs rendszer típusához igazodó ViCA telepítése.
  • A .NET 3.5 SP1 Framework hiányzik (vagy sérült) a Windows operációs rendszeréből. Ez a Framework egy olyan Windows alkatrész, ami minden megfelelően telepített Windows7 (vagy újabb) operációs rendszerben rendszerszinten benne van. Néhány esetben - jellemzően a nem hagyományos módon használt/telepített - operációs rendszerekben azonban hiányozhat, sérült lehet. Ilyenkor a keletkező logban az alábbi hibakódot találja: 0x80131700
   Ilyenkor segíthet a Framework újratelepítése, amit erről a linkről tehet meg, vagy a Framework javítása, amihez itt talál egy szabványos Microsoft eszközt.
  Kérjük mindig hivatalos úton beszerzett és telepített Windows operációs rendszeren használja a ViCA alkalmazást, az alkalmazás így tud megfelelő biztonsági és technikai feltételek között működni.

  Az applikáció a jelszó begépelése után az alábbi hibát üzeni: "Kérjük ellenőrizze, hogy engedélyezve van-e az adatkapcsolat!"

  A jelszó ellenőrzését biztonsági okokból mindig a banki szerver végzi. Ha ezt a hibaüzenetet kapja, akkor az azt jelenti, hogy a ViCA-nak nem sikerült a banki szerverhez csatlakoznia. Ennek számos oka lehet, többek között az internetkapcsolat megszakadása, akadozása okozhat ilyet. Amennyiben ezt a hibaüzenetet kapja, javasoljuk ellenőrizze, hogy a gépe csatlakozott-e az internethez, és próbálkozzon újra a ViCA elindításával. Amennyiben többszöri próbálkozásra sem sikerül a csatlakozás, és már a banki regisztrációig sem jut el, akkor az azt jelentheti, hogy a gépéről egyáltalán nem elérhető a banki szerver. Ilyen esetben érdemes a vírusirtó vagy a firewall szoftvert is ellenőrizni, nem-e ezek a szoftverek akasztják meg a hálózati kommunikációt. Amennyiben IP- vagy PORT-forwardra lenne szüksége a speciális hálózati beállításai miatt, érdeklődjön a bankjánál a konkrét banki IP-címről és portról.

  Az applikáció verziószáma mindig 1.0.0.0, és regisztráció után nem engedi a belépést, sőt néhány próbálkozás után ki is tiltja a felhasználót

  Az applikáció a telepítés során automatikusan létrehoz egy ikont a desktopon, illetve a Start menüben. A ViCA alkalmazást mindig ezekkel az ikonokkal indítsa! Így tudjuk garantálni, hogy az alkalmazása naprakész, friss legyen, és tartalmazza a szükséges biztonsági és funkcionális frissítéseket. Amennyiben nem ilyen módon indítja az alkalmazását, az kitiltásra kerül a bankjából, és nem tudja a továbbiakban használni.

  Elérhetőség

  Probléma, vagy kérdés esetén lépjen velünk kapcsolatba a vica.windows@cardinal.hu email címen, vagy a gombra kattinva!